Fisiocosmètica Regenerativa
Teràpia Regenerativa o Sistèmica

Fisiocosmètica Regenerativa

La Fisiocosmètica Regenerativa és una branca de la Salut Regenerativa. La Salut Regenerativa és aquella ciència que té l’objectiu de reparar o regenerar cèl·lules, teixits o òrgans que han estat danyats.

Des de l’entrada a l’edat adulta, els nostres teixits comencen a envellir i a perdre funcionalitat, de manera que al cap dels anys, si no es van reparant constantment, els danys acumulats fan que l’òrgan o teixit entri en col·lapse i, amb ell, apareix la malaltia o la afuncionalitat.


La salut regenerativa forma part de les teràpies antiaging i de la medicina preventiva i predictiva, un camp de recerca que farà grans avenços en els propers anys.



TERÀPIA REGENERATIVA o TERÀPIA SISTÈMICA

ELS TRES EIXOS FUNCIONALS EN SALUT REGENERATIVA

Quan parlem d’equilibri general del nostre organisme, parlem de tres esferes o eixos interrelacionats bidireccionalment entre si, els quals han de ser el màxim de funcionals per evitar la malaltia i l’envelliment.


EIX DE LA MENT

Guiat per: l'estat d’ànim i entorn.


EIX ESTRUCTURAL

Guiat per: sistema immunitari, sistema endocrí, metabolisme.


EIX FISIOSTÈTIC

Guiat pel teixit conjuntiu (pell, ossos, cartílags...).


El 87% de la societat occidental actual pateix estrès cel·lular d’alt grau i, per tant, un alt risc d’envelliment de la pell (i orgànic).

Si en un estat estressant optem, com a acció antiaging, per la cosmètica moderna amb els millors actius coneguts (alta cosmètica que arriba fins a la dermis), però no som capaços de corregir la reacció d’estrès neurològic o fisiològic, la pell continuarà envellint-se inexorablement, ja que són més potents els mecanismes oxidatius interns que tots els agents antioxidants que puguem aplicar a nivell tòpic.

Un cosmètic tòpic sempre necessita un suplement per corregir les disfuncions internes.

La Fisiocosmètica Regenerativa es basa en això, en cuidar l’aspecte físic tenint en compte fonamentalment el nostre estat intern neurològic, bioquímic i estructural i interaccionant bidireccionalment amb els agents responsables externs i interns de la renovació i millora del teixit dermatològic.



Article publicat a la revista Algèmics #2

Osteoporosi i Medicina Xinesa
Marc Noguera